Danielle Steel:
Örökség


fordította: F. Gyökös Eleonóra

A harmincnyolc éves Brigitte Nicholson biztos abban, hogy egyszer majd diplomát szerez, egyszer majd feleségül megy a férfihoz, akit hat éve szeret, egyszer majd gyerekeik is lesznek, és egyszer majd hét éve készülő könyve utolsó mondatának a végére is pontot tesz.

Egyszer majd – ez akár Brigitte sivár hétköznapjainak a mottója is lehetne. Ám ez a kiszámíthatónak vélt világ egyszer csak váratlanul romba dől. Mindaz, amiben oly biztos volt, néhány nap leforgása alatt megváltozik, minden eddigi döntése megkérdőjeleződik.

Brigitte kétségbeesetten próbál a felszínen maradni, szétzilált életének új értelmet találni, ezért eleget tesz édesanyja kérésének, és a család múltja után kezd kutatni. A több száz éves feljegyzésfoszlányok azonban különös titkokat rejtegetnek. Hogyan került Brigitte őse, Wachiwi, a sziú indián lány az amerikai prériről XVI. Lajos párizsi udvarába? Miként történhetett, hogy egy előkelő márki hitveséül választotta őt?

Brigitte elhatározza, hogy a kérdésekre megkeresi a választ, ezért Wachiwi útját követve először Dél-Dakotába, majd Franciaországba utazik. És ahogy a kirakós játék darabjait apránként összeilleszti, úgy válik régi, szürke élete is fergeteges kalanddá.