Danielle Steel:
Tündérmese


fordította: Aczél Teodóra

Camille Lammennais az idilli szépségű Napa-völgyben, családja szőlőbirtokán cseperedett fel. Egymást és a kislányukat rajongásig szerető szülei, Christophe és Joy, itt építették fel kastélyukat és messze földön híressé vált borászatukat. Camille élete álma, hogy az egyetem elvégzése után szüleivel ő is a szőlőbirtokon dolgozzon. Édesanyjánál azonban halálos betegséget diagnosztizálnak, és a tündérmesének egyszeriben vége szakad.

A felesége halála miatt sebezhető lelkiállapotban lévő Christophe könnyű prédának bizonyul egy titokzatos francia nő számára. Maxine de Pantin grófnő maga a megtestesült kifinomultság, vonzerejének lehetetlen ellenállni, Christophe a szenvedélytől elvakítva rohan a vesztébe. Ám Camille elől az arisztokratikus gesztusok sem rejthetik el a grófnő igazi énjét és céljait. Letaglózza a hír, hogy apja újra nősülni készül.

Amikor egy újabb sorscsapás teljesen kiszolgáltatottá teszi mostohaanyja és két semmirekellő mostohabátyja kénye-kedvének, már nem csak örökségéért kell küzdenie, de az élete is kockán forog. Camille azonban felveszi a harcot. És akár a mesében, váratlanul segítőtársra lel a gonosz grófnő melegszívű édesanyja személyében, egy gyerekkori barát pedig daliás hercegként siet a megmentésére.